In Alleanza

Il blog del Centro Internazionale di Spiritualità

Sa Isusom i Marijom De Mattias kroz Korizmu

Lascia un commento

Korak: Učeništvo – biti u školi Raspetog (Usp. Odredbe GS 2014.)

• Meditiraj Božju riječ

Tada Isus reče svojim učenicima: “Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene, naći će ga.(Mt 16, 24 – 25)

• Produbljuj pismo Marije De Mattias

Sve mi je dolazilo po Mariji, kojoj sam se preporučivala i molila od nje svjetlo. Pogled na križ bio je u mom srcu kao slatka strijela koja me ranjavala. Ovo mi se koji puta događalo ne samo u molitvi, nego i kad sam išla kući, ili nešto radila. U takvim časovima nisam mogla zaustaviti suze. Govorila sam: “O moj Isuse, kad bih izgubila tebe, sve bi za mene završilo.” Poslije sam osjetila veliku privlačnost da ljubim Isusa, a s ovim se miješao strah da ću ga izgubiti. Jednog dana me ovaj strah uhvati više nego obično. Prolila sam mnogo suza do nogu Raspetog, da sam osjećala da mi srce skoro umire. Molila sam ga govoreći mu da sam se zaljubila u njega i da želim da uvijek bude sa mnom. Nisam prestajala plakati i moliti. Odjednom sam se sabrala, i na um mi je došao netko, koji mi je ispunio srce mirom, govoreći mi ove riječi: “Ne boj se, ja te neću ostaviti!” Ovo viđenje mi je ostalo u sjećanju i daje mi potporu u mojim strahovima kao i riječi koje sam čula u srcu. Čula sam riječi da milosti koje sam primila nisu samo za mene, nego za pomoć svim dušama. Ovo mi se dogodilo iza misija našeg Oca. Prije, ona tri mjeseca nisam osjećala ništa drugo nego potrese savjesti, kao što sam rekla. Sve mi se okrenulo u veliku gorčinu, a da ni sama ne znam kako. Osjećala sam jake poticaje, da ako želim naći mir u tolikoj žalosti duha, da bi se morala dati u službu Bogu i život križa, sličnom Isusu Kristu. (Pismo, br. 13)

• U ovom tjednu pronađi vremena za meditiranje KRIŽA Kristova. Primi ga u svoje ruke i promisli što ti je došlo po Isusu…

Molitva: Isuse, učini me dostojnom tvoga križa. Daj mi da poput svete Marije De Mattias prepoznam njegovu dragocjenost, pomozi mi da se odreknem straha, sebe, svega onoga što me odvlači od tebe i od tvoga križa. Amen!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...