In Alleanza

Il blog del Centro Internazionale di Spiritualità

Aktivno sudjelovanje u djelu otkupljenja (Usp. Odredbe GS 2011.)

Lascia un commento

Korak –Aktivno sudjelovanje u djelu otkupljenja (Usp. Odredbe GS 2011.)
• Meditiraj Božju riječ

“A ja, Bože sačuvaj da bih se ičim ponosio osim križem Gospodina našega Isusa Krista po kojem je meni svijet raspet i ja svijetu.”(Gal 6, 14)

• Produbljuj pismo Marije De Mattias

Ja ne zaslužujem da me slušate ali Vaša duša zaslužuje da bude ukrašena tako lijepom vrlinom, ljubljena kćeri u Isusu. Zato Vas molim da to učinite iz ljubavi prema Bogu.
Govorite o Isusu i privlačite duše njegovoj svetoj ljubavi. To činite na lijep način, ponizno s ljubavlju, strpljivo itd. Često recite Isusu da ga veoma ljubite i da iz ljubavi prema njemu želite umrijeti. Evo naše ljubavi – “Isus”, evo našeg života – “Isus”, evo naše sve – “Isus”. Pratimo Isusa na svim njegovim putovima. Kad smo same, evo nas u osami Betlehema s Isusom, kad smo na putu, evo nas s Isusom u Palestini i na putovima Kalvarije; kad nas mrmljanjem šibaju jezici evo nas s bičevanim Isusom; kad smo razapete, evo nas s raspetim Isusom itd.
Uvijek, uvijek s Isusom: Bog uvijek pred očima, Isus u praksi, život u žrtvi.
S Isusom mislimo, s Isusom govorimo, s Isusom trpimo, s Isusom se odmarajmo, s Isusom plačimo, s Isusom šutimo, s Isusom molimo, s Isusom živimo, s Isusom umrimo. Živio Isus u našoj pameti. Živio Isus na našem jeziku. Živio Isus u našem srcu. Živio Isus u našoj duši. Živio Isus u svako vrijeme. Živio Isus na svakom mjestu. Živio Isus u svim srcima. Da, ponavljajmo uvijek: živio Isus! (Pismo, br. 242)

• U ovom tjednu prati Isusa na njegovom križnom putu. Sjedini se s njim po vlastitoj patnji i budi sretan/sretna zbog tog dioništva. Zahvaljuj!

Molitva: Isuse moj, nauči me da poput Marije De Mattias prepoznajem svoj put u tvome putu. Nauči me da se ponosim samo tobom i onim što ti činiš u mom životu po tajni križa! Amen!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...