In Alleanza

Il blog del Centro Internazionale di Spiritualità

Prijeći prag (Odredbe GS 2011.)

Lascia un commento

Prijeći prag (Odredbe GS 2011.)

• Meditiraj Božju riječ

20 I po njemu – uspostavivši mir krvlju križa njegova – izmiriti sa sobom sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima. 21 I vas, nekoć po zlim djelima udaljene i neprijateljski raspoložene, 22 sada u ljudskom tijelu Kristovu, po smrti, sa sobom izmiri da vas k sebi privede svete, bez mane i besprigovorne. 23 Samo ako ostanete u vjeri utemeljeni, stalni i nepoljuljani u nadi evanđelja koje čuste, koje se propovijeda svakom stvorenju pod nebom, a ja mu, Pavao, postadoh poslužiteljem. 24 Radujem se sada dok trpim za vas i u svom tijelu dopunjam što nedostaje mukama Kristovim za Tijelo njegovo, za Crkvu. (Kol 1, 20 – 24)

• Produbljuj pismo Marije De Mattias

Molite milosrdnog Gospodina i recite tim dragim kćerima koje su Vam povjerene u školi, da se On udostoji u svemu osloboditi moje srce od svake zemaljske stvari, da se u njemu nastani sveti križ, u čijoj se sjeni želim odmoriti sa svojim Isusom… da napokon umrem s njim iz čiste ljubavi…
Tko je jednom ( iz čiste ljubavi ) okusio križ, taj žudi za njim, hoće ga, želi, ljubi, nada mu se… Ne može se ljubiti Isusa, ako se ne ljubi njegov križ. Budite zadovoljna i pripremite se za križ. Izrazite moje poštovanje tim dobrim sestrama. Bog Vas sve blagoslovio i posvetio. U žurbi sam. (Pismo, br. 252)

• U ovom tjednu svaki dan zahvaljuj za najveću patnju koju si doživjela/doživio u životu.

Molitva: Isuse, hvala ti za tvoju riječ, hvala ti za svjedočanstvo svete Marije De Mattias, koja nam daje primjer kako križ prihvaćen s ljubavlju odmara, preobražava i vodi do Uskrsa. Amen!

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...