In Alleanza

Il blog del Centro Internazionale di Spiritualità

Evo službenice Gospodnje

Lascia un commento

 

Četvrta nedjelja Adventa stavlja nam pred oči duše lik presvete Djevice Marije koja u vjeri i nadi iščekuje dolazak Mesije. Ona svojim „da“, izrečenim Božjem spasenjskom planu, na jedinstven način sudjeluje u spasenju čovječanstva i svijeta. Na taj nam je način uzor i učiteljica u duhovnom životu.

Po svojoj je jednostavnosti i skromnosti prihvatila Božji plan i kao službenica njegove volje radila je i radi na njegovu ostvarenju: „Evo službenice Gospodnje!“ Dopustila je da Bog djeluje u njoj samoj , a po njoj u svoj njezinoj djeci. Zbog te činjenice od radosti klikće njezin duh.

Naši ljudski stavovi prema Bogu i ljudima često su nepostojani. Pred nama je Marija i njezin Sin koji u volji Očevoj vide smisao svoga života. „ Evo, dolazim, Gospodine, vršiti volju tvoju. Isusova apsolutna poslušnost Ocu poprimit će lik žrtve na križu.

Stoga, ne smijemo odvajati Jaslice od Kalvarije nego ih kontemplirati u okviru križa. Betlehem je Isusova poslušnost proročanstvima koja je svojim rođenjem ostvario, a Kalvarija je poslušnost Očevoj spasenjskoj volji. Isusov odnos prema Mariji je tajanstven: On hrani njezinu vjeru, dok se sam u njezinoj utrobi hrani njezinom krvlju, A Marija ne želi samo biti službenica Gospodnja nego i službenica čovjeka, stoga pohađa rođakinju Elizabetu da joj pomogne. Ona zajedno sa svojim Sinom, kao nekad Elizabetu, pohađa i mene u mome domu. Kličimo joj zajedno sa Elizabetom: „Blagoslovljena ti što povjerova!“

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...